rutas turisticas actividades gastronomia marina alta costa blanca

Passaport Marina Alta

Acantilados Sendas Dénia Xàbia El Poble Nou de Benitatxell
Acantilados Sendas Dénia Xàbia Benitatxell La Marina alta

Penyasegats i sendes voramar

Estiu
Adults

En aquesta ruta coneixerem la part litoral més escarpada de la Marina Alta. Una combinació de trajectes per a viure una experiència única en contacte directe amb la mar.

S’aprofundirà en el coneixement de la flora i fauna marina així com en l’orografia litoral, el seu passat i les seues llegendes. Sendes, coves, marines, pesqueres, comerç d’alta mar, històries de pirates… tota una combinació per a refrescar-se i descobrir a fons una part molt significativa de la cultura de la comarca.

Municipis de la ruta:

Denia actividades empresas turismo rutas marina alta costablanca
Dénia
benitachell actividades empresas turismo rutas marina alta costablanca
El Poble Nou de Benitatxell
Javea Xabia actividades empresas turismo rutas marina alta costablanca
Xàbia

Mitjà de transport

   En vaixell

Dénia a Xàbia seguint la línia de la costa - 50 minuts

   Caminant

Dénia (final de les Rotes) - Cova Tallada - Les Planes de Xàbia - Port de Xàbia -> 12 km. 4 hores (sense parades)

El Poble Nou de Benitatxell: De la Cala del Moraig a la Cala Llebeig + Barranc de la Vídua  -> 3 h 50' anada i tornada

   En cotxe

Xàbia: de cala a cala -> En funció del temps que es vulga estar en cada cala.

   Bicicleta

Xàbia: de cala a cala -> En funció del temps que es vulga estar en cada cala.

Per a recórrer els trajectes d’aquesta ruta utilitzarem diferents mitjans de transport:

Barco -> Dénia a Xàbia

Cotxe/Moto/Bicicleta o Bicicleta elèctrica/Segway -> Xàbia de Cala a Cala

A peu -> Sendes del Poble Nou de Benitatxell.

Acantilados Sendas Dénia Xàbia Benitatxell La Marina alta

Sent l'experiència

morrofalquibenitatxell
Ruta Acantilados Cova Tallada Dénia Marina Alta
Ruta Acantilados Cala Portitxol Xàbia Marina Alta
Ruta Acantilados Cala Blanca Xàbia Marina Alta
Camping Los Llanos Dénia Marina Alta
Camping Los Llanos
Dénia
Alojamiento La Sella Golf Resort Denia Marina Alta
Hotel Dénia Marriott La Sella Golf Resort & Spa
Dénia
Alojamiento Hotel Art Boutique Chamarel Denia Marina Alta
Hotel Art-Boutique Chamarel
Dénia
Alojamiento hotel los Angeles Dénia Marina Alta
Hotel Los Ángeles
Dénia
Alojamiento hotel Llacer Dénia Marina Alta
Hotel LLacer
Dénia
Alojamiento hotel Soul Beach Dénia Marina Alta
Hotel Soul Beach
Els Poblets
Alojamiento hotel Palau Verd Denia Marina Alta
Hotel Palau Verd
Dénia
Hotel Rodat Village Spa
Hotel El Rodat Village & Spa
Xàbia
Alojamiento Hotel les Rotes Denia Marina Alta
Hotel les Rotes
Dénia
Alojamiento Hotel Nomad xabia Marina Alta
Hotel Nomad
Xàbia
Alojamiento Camping Dreamsea Mediterranean Benitachell Marina Alta
Camping Dreamsea Mediterranean Camp
El Poble Nou de Benitatxell
Alojamiento hotel Noguera Denia Marina Alta
Hotel Noguera
Dénia
Alojamiento Boho Suites Denia Marina Alta
Hotel Boho Suites
Dénia

Aquesta ruta es divideix en 3 parts diferenciades:

De Dénia a Xàbia per la mar o per sendes voramar
Recorrent Xàbia cala a cala
Senderes i vistes a la mar pels penya-segats del Poble de Benitatxell

De Dénia a Xàbia 

  • Per la mar
  • Per sendes

La proposta té dues parts, d’una banda conéixer de primera mà i en contacte directe amb la mar el litoral de Dénia fins a la Cova Tallada.

El trajecte es pot realitzar seguint una senda senyalitzada des del final de la zona de les Rotes fins a arribar a la cova mateixa. És necessari portar calçat còmode per a la pràctica de senderisme així com calçat que es puga banyar per al tram final del trajecte.

En la temporada estival cal realitzar reserva prèvia en la web: http://www.denia.net/cova-tallada5

Des de la Cova Tallada s’inicia una senda que puja a la zona de les Planes de Xàbia i d’ací s’accedeix a un mirador a tota la badia de Xàbia des d’on comença una senda que permet arribar al port de Xàbia.

D’altra banda, altra opció consisteix a prendre un vaixell en el port de Dénia i fer el recorregut fins a Xàbia admirant la zona rocosa de les Rotes, seguidament la Cova Tallada i a continuació el cap de Sant Antoni. El trajecte finalitza en el port de Xàbia.

Es pot tornar de nou a Dénia o continuar la ruta cap a les cales de Xàbia. El vaixell permet portar bicicletes per això es pot fer el següent tram de la ruta amb bicicleta. Es poden consultar els horaris en https://www.mundomarino.es

Recorrent Xàbia Cala a Cala 

Per a aquest tram de la ruta es planteja la idea de realitzar-lo amb bicicleta normal o bicicleta elèctrica. La idea és conéixer la part litoral de Xàbia al complet.

La ruta s’inicia en el Port de Xàbia on es podrà gaudir d’una platja de pedra fina i aigües cristal·lines, la platja de la Grava. Es tracta d’una platja urbana envoltada de tota mena de serveis i que ofereix a l’usuari una opció còmoda de gaudir de la mar.

Seguidament i a pocs metres amb bicicleta ens trobem amb la platja del primer Muntanyar de 2km de longitud. Es tracta d’una zona semiurbana i oberta de grava i roca que s’estén des de la desembocadura del riu Gorgos fins a la platja de l’Arenal.

En el seu vessant més meridional trobarem una gran bassa excavada, coneguda com els Banys de la Reina. Aquesta zona va ser un assentament comercial en la segona meitat del s. I a. C., on s’elaboraven salaons i salsa de peix.

El Parador de Turisme de Xàbia marca el límit entre la grava i les roques del primer Muntanyar i la platja urbana d’arena fina  “L’Arenal”. Una platja situada en ple passeig marítim on gaudir de múltiples serveis.

Després de la platja de l’Arenal comença un recorregut per les cales d’accés més complicat però d’un gran valor natural i paisatgístic. Es tracta de les platges del “Segon Muntanyar” d’1km 700m, espais  semiurbans i oberts de roca al sud de la platja de l’Arenal, compostos per un litoral rocós de tosca (pedra formada per arena fossilitzada).

Just a continuació del “Segon Muntanyar” apareixen dos caletes contigües, connectades per litoral de pedra:

Caleta I: Cala rústica de grava i roca situada al final de l’Av. Ultramar. L’accés es recomana que continue sent amb bicicleta i l’últim tram es realitza per un xicotet passeig marítim d’uns 100 m. Des d’ella s’accedeix al Mirador de Cala Blanca. La seua longitud és de 80 m. aproximadament.

Caleta II: Cala rústica de grava, bitles i roca. Es caracteritza pel seu braç de pedra tosca que ix cap a la mar a mena de barrera, per la qual cosa les seues aigües solen ser tranquil·les i cristal·lines. El seu accés es realitza a peu des de la Caleta I. També es pot accedir a ella des del Mirador de les Caletes, per unes escales. Té una longitud d’uns 40 m. aproximadament.

La ruta contínua ara amb el tram més llarg amb bicicleta fins a accedir a la següent cala, Cala Sardinera. Es tracta d’una xicoteta cala verge de grava i bitles situada en la vessant nord del Cap Prim o de Sant Martí. L’accés a aquesta cala es realitza a peu des del Mirador de la Creu del Portitxol, a través d’una senda que discorre al costat d’una naturalesa original i intacta. Antigament era el millor lloc per als sardinals, xarxes fines que es calaven dues vegades al dia, a l’eixida i posta del sol, d’ací l’origen del seu nom. La seua longitud és de 200 m.

Per a prosseguir amb la ruta es tornarà de nou al Mirador de la Creu del Portitxol  i es continuarà en direcció al Cap de la Nau. La següent cala a visitar és la cala Barraca o Portixol. És una cala rústica de grava, bitles i roca situada entre el Cap Prim i el Cap Negre.  Enfront de la cala, trobem l’Illa del Portitxol (300 metres) de gran interés botànic i arqueològic. Altament recomanada per a la pràctica del submarinisme. La seua longitud és de 900 m.

El recorregut finalitzarà en la Cala Granadella, cala rústica d’aigües cristal·lines, ideal per a la pràctica de tub respirador o busseig. Està situada en la zona més meridional de Xàbia. S’accedirà a ella a través d’una carretera del mateix nom, que es pren des de la Ctra. Cap de la Nau, a uns 2 km aproximadament abans d’arribar a ell. Des de la mateixa carretera de la Granadella es pot accedir al Mirador i des del pàrquing de la cala comença la ruta de senderisme del Castell de la Granadella. La seua longitud és de 160 m.

Senderisme des de la Cala Moraig  a la Cala Llebeig del Poble Nou de Benitatxell

Aquest tram de la ruta, forma part del SL-CV50. De la Cala Moraig a la Cala Llebeig hi han 2 km de distància i de la Cala Moraig al Barranc de la Viuda hi han 3,4 km d recorregut.

L’inici es realitza des de la part superior de la carretera que baixa cap a la cala del *Moraig, d’ací s’accedeix a una senda indicada en la qual el recorregut permet gaudir de les magnífiques vistes, vegetació autòctona i també endinsar-se en xicotetes coves usades antany per pescadors.

La paret vertical permet obtindre una visió plena de l’horitzó amb unes vistes espectaculars a la Mar Mediterrània. La senda arriba a la Cala Llebeig, des d’ aci, es pot continuar la ruta pel Barranc de la Vídua, en el terme municipal de Teulada-Moraira.

 

[/responsivevoice]

Mapa de les activitats en la Ruta i filtres :

Filtro ActividadesEmpresas por PublicoObjetivo

Degusta la nostra tradició gastronòmica

La gastronomia de la zona litoral de la Marina Alta és rica en guisats, arrossos i elaboracions a base de peixos i mariscos.

Hi ha receptes que es van transmetent en el temps i receptes de nova creació. Els productes de la mar són els protagonistes i la seua frescor i qualitat són un dels punts forts per a completar amb èxit una visita a la comarca.

RteClubGolfXabia
Restaurant Club de Golf Xàbia
Xàbia
Gastronomia Cocina Restaurante Cumbre Benitachell Marina Alta
Gastronomia Restaurant La Cumbre
El Poble Nou de Benitatxell
Obradores Pastelerias Pan ecologico Obrador Sana Pedreguer MarinaAlta
Pà ecològic en Obrador la Sana
Pedreguer
Gastronomia Cocina internacional Beniasia Benitachell Marina Alta
Restaurant Beniasia
El Poble Nou de Benitatxell
Gastronomia Cocas Pont sec Denia Marina Alta
Coques del Pont sec
Dénia
Gastronomia Cocina autor Tula Restaurant Xabia Marina Alta
Tula Restaurant
Xàbia
Gastronomia Restaurante barbacoa Hotel Soul Beach Denia MarinaAlta
Restaurant de l'Hotel Soul Beach
Dénia
Gastronomia Cocina autoctona Embruix xabia Marina Alta
Restaurant Embruix
Xàbia
Gastronomia Tapas Vinos La Trastienda Javea Marina Alta
Tapes i Vins La Trastienda
Xàbia
Gastronomia Cocina autoctona Restaurante Farallo Denia Marina Alta
Cuina autòctona Restaurant El Faralló
Dénia
Gastronomia Cocina autoctona Restaurante Trencall Javea Marina Alta
Restaurant Trencall
Xàbia
Gastronomia Restaurante Peix Brases Denia Marina Alta
Restaurant Peix i Brases
Dénia
Gastronomia Cocina autoctona Els Paellers Denia Marina Alta
Restaurant Els Paellers
Dénia
Gastronomía Restaurante Hotel Art Boutique Chamarel Denia MarinaAlta
Restaurant Hotel Art-Boutique Chamarel
Dénia
Gastronomia Cocina autoctona Restaurante Noray xabia Marina Alta
Restaurant Noray
Xàbia
Gastronomia Cocina autoctona Punta Negra Denia Marina Alta
Restaurante Punta Negra
Dénia
Gastronomia Comida autoctona Bar Bus Denia Marina Alta
Bar Bus
Dénia
Gastronomia Cocina autor BonAmb Xabia Marina Alta
Restaurant BonAmb
Xàbia

Acantilados Sendas Dénia Xàbia Benitatxell La Marina alta

Gaudeix el descans

Les opcions d’allotjament en la zona litoral de la Marina Alta són molt extenses ja que és l’àrea tradicionalment més turística. Per aquest motiu existeix un ventall molt ampli per a triar entre allotjaments i categories d’aquests.

La proximitat a la mar està garantida ja siga en apartaments turístics, hotels, hostals, càmpings o situant una caravana pròpia en els espais habilitats per això.

Camping Los Llanos Dénia Marina Alta
Camping Los Llanos
Dénia
Alojamiento La Sella Golf Resort Denia Marina Alta
Hotel Dénia Marriott La Sella Golf Resort & Spa
Dénia
Alojamiento Hotel Art Boutique Chamarel Denia Marina Alta
Hotel Art-Boutique Chamarel
Dénia
Alojamiento hotel los Angeles Dénia Marina Alta
Hotel Los Ángeles
Dénia
Alojamiento hotel Llacer Dénia Marina Alta
Hotel LLacer
Dénia
Alojamiento hotel Soul Beach Dénia Marina Alta
Hotel Soul Beach
Els Poblets
Alojamiento hotel Palau Verd Denia Marina Alta
Hotel Palau Verd
Dénia
Hotel Rodat Village Spa
Hotel El Rodat Village & Spa
Xàbia
Alojamiento Hotel les Rotes Denia Marina Alta
Hotel les Rotes
Dénia
Alojamiento Hotel Nomad xabia Marina Alta
Hotel Nomad
Xàbia
Alojamiento Camping Dreamsea Mediterranean Benitachell Marina Alta
Camping Dreamsea Mediterranean Camp
El Poble Nou de Benitatxell
Alojamiento hotel Noguera Denia Marina Alta
Hotel Noguera
Dénia
Alojamiento Boho Suites Denia Marina Alta
Hotel Boho Suites
Dénia

Altres activitats en la zona

Després d’una àmplia visita al litoral és el moment de relaxar-se amb activitats de  spa i benestar  personal. En les diferents poblacions es poden trobar centres de teràpies, spa o centres de relaxació.

A més existeixen empreses en les quals adquirir productes cosmètics de Km. 0 directament relacionats amb la flora de la Marina Alta.

Filtrar per:

Filtro ActividadesEmpresas por PublicoObjetivo
Filtro de Cat. Actividades check sin
Turismo Activo Costering Tururac Denia Marina Alta
Costering-Tururac
Dénia
Turismo Activo Coasteering Tururac EfeSendra Denia Marina Alta
Coasteering EfeSendra
Dénia
Turismo Coasteering Xabia Activa Marina Alta
Coasteering Xàbia Activa
Xàbia
ApiturismoMielMontgó
Apiturismo Miel del Montgó
Xàbia.
Enoturismo Coster d'en Sala
Enoturisme Coster d'en Sala
Xàbia
Turismo Tratamientos Ambolo Cosmetica Mediterrania Javea Marina Alta
Ambolo Cosmètica Mediterrània
Xàbia
Enologia Bodegas Atardecer entre viñedos Benitachell Marina Alta
Vesprejar entre vinyes
El Poble Nou de Benitatxell
Enologia Bodegas Visita Benimaquia Denia Marina Alta
Visita al l’Alt de Benimaquia
Dénia
Visita bodega cata Denia Marina Alta
Celler Les Freses
Dénia